Nederlands

Het World Wide Women Web nodigt je opnieuw uit om wereldwijd en op hetzelfde moment een web van ceremonies te activeren.
Met vier dagen van bijeenkomsten als één hart – één ziel
op dinsdag 21 februari 2012 – dertiende nieuwe maan – openingsceremonie
op donderdag 22 maart – nieuwe maan en Wereld Water Dag
op vrijdag en zaterdag, 23 en 24 februari – afsluitceremonies
richten we onze collectieve intentie op het heilige vrouwelijke en de heling van het water op moeder aarde.
Net als in het eerste World Wide Women Web in juli 2011 willen we de universele vrouwelijke kwaliteiten eren en streven naar de heling en herbalancering van mannelijke en vrouwelijke energieën, zowel binnenin ons als in de wereld. Bovendien gaat het er in het volgende event om de fundamentele kracht van ons gender in te zetten als middel voor de zuivering van het water op onze planeet. Onze meditaties zullen de vele initiatieven versterken die naar aanleiding van Wereld Water Dag (World Water Day) plaatsvinden. Samen kunnen we een sterke vibratie van dankbaarheid creëren voor het water.
Overal ter wereld zullen cirkels plaatshebben van vrouwen en mannen, cirkels die bidden voor het heilige vrouwelijke en voor de heling van het water. Allerhande ceremonies, afhankelijk van jouw traditie, jouw verzuchting, of de vaardigheden van de persoon die de ceremonie leidt. Praatcirkels, meditaties, gebeden, maanhutten, dans, zang, trommelen, yoga… Elke cirkel is vrij. Organiseer zelf een ceremonie op een plaats naar jouw keuze, of sluit aan bij een op onze website aangekondigde ceremonie.
We nodigen je niet enkel uit deel te nemen aan een ceremonie op de vier voorgestelde data. We willen je ook verzoeken dagelijks een blessing uit te spreken voor het water, en dat gedurende de hele dertiende nieuwe maan. De dertiende nieuwe maan is erg belangrijk volgens een indigene traditie in Noord-Amerika. Groepen van dertien vrouwen hielden toen geheime waterhelingsrituelen. We vragen je dus om vanaf 21 februari tot de afsluitceremonies je bewustzijn te richten op de heiligheid en gezondheid van het water: telkens als je voorbij een rivier of een meer wandelt, een glas water drinkt, in de regen loopt… Met deze reeds opgebouwde verbinding met elkaar en met het water worden onze ceremonies op 22, 23 en 24 maart des te doeltreffender.
Het zou ons erg verheugen, mochten jullie, vrouwen en mannen, ons vervoegen in het World Wide Women Web.
Stuur ons graag de praktische informatie over jouw bijeenkomst. We zullen op onze website een lijst en een wereldkaart plaatsen van alle deelnemende initiatieven.
Voel je vrij deze info verder te sturen.
Voor meer informatie, check onze website: www.worldwidewomenweb.be
 Contact: worldwidewomenweb@gmail.com
Advertisements

11 Responses to Nederlands

 1. 1-2 juli Nusta-zweethut

  1 juli vanaf 19.00 u tot zaterdag 2 juli 21.30
  voor mannen en vrouwen, om met de vrouwelijke energieeen van de Andes kennis te maken. Voor heling van het vrouwelijke in jezelf, voor een nieuwe balans in jezelf en in de wereld.
  In deze ceremonie verweven we Noord en Zuid, de Condor en Adelaar vliegen samen!

  meer info vind je op http://www.yamarei.nl/agenda

 2. Prachtig filmpje gemaakt door prachtige mannen, voor prachtige vrouwen……….

 3. Op zaterdag 2 juli 2011 organiseren
  José en Merel een Biodanza dag in Amersfoort.
  Het thema van deze Biodanza dag is

  Vier je Vrouw-zijn
  dans de Godin in jezelf.

  Over het thema:

  Een bijzondere dag om samen met Merel Sloot, mijn prachtige dochter en collega, een workshop aan te bieden voor vrouwen. Merel studeert 24 juni af als Biodanza docent en het leek ons heerlijk om dit samen te vieren met het geven van een workshop voor en door vrouwen.

  Ik heb me laten inspireren door de uitnodiging van een vriendin om mee te werken aan het creëren van een wereldwijde ontmoeting van vrouwen op 2 juli 2011. Op die datum zullen vrouwen zich verenigen en cirkels vormen over de hele wereld.

  Een web van vrouwenceremonies zal gedurende de nieuwe maan van juli de aarde bedekken. Gedurende één etmaal delen de vele vrouwencirkels op verschillende plaatsen op onze planeet dezelfde intentie: zich te verbinden met de energie van Moeder Aarde, de vreugde van het vrouw-zijn en de vibratie van het hart

  Het lijkt ons heel krachtig om met een grote groep vrouwen bij elkaar te komen en ons met elkaar, met de aarde en met de andere vrouwencirkels te verbinden om zo een positieve helende energie neer te zetten die ten goede zal komen aan jezelf, Moeder Aarde en al Haar kinderen.

  In deze vrouwencirkel gaan we op de Biodanza wijze ons vrouw-zijn eren en vieren, onze intenties voor Moeder Aarde( de godin Gaia) dansen en ons verbinden vanuit ons hart met alle andere vrouwen.
  Een dag waarop we energie opwekken door te dansen, zodat oude wonden geheeld mogen worden en nieuwe stappen gezet kunnen worden.
  We dansen voor heling van het vrouwelijke en voor herstel van de balans tussen mannen en vrouwen.
  Een dag van verbondenheid met elkaar met onze zusters wereldwijd die het vrouwzijn vieren en eren deze dag.

  Hierbij de link naar een bijzonder You tube filmpje.

  Kijk voor alle info op http://www.biodanza.name/dansdag.html
  Voor contact: josesloot@ziggo.nl of bel 06 43036483.

 4. Benedicte says:

  lieve zusters,
  Op de internationale dag van de vrouw lanceerde ik een oproep, een soort gebed voor vrouwen. Ik ben verbonden met de vereniging ‘Woman Within’ (de Europese afdeling is Transitions Europe), die weekends organiseren waarin vrouwen in contact kunnen komen met hun diepere vrouwelijk kern. Daarvoor moeten ze eerst ‘afdalen tot in het diepste van hun kerkers’ om na het nodige werk pas terug te komen, heel geworden. 8-10 juli vindt er opnieuw zo’n weekend plaats en ik kan alle vrouwen alleen maar aanmoedigen om dit intens proces mee te volgen. Ja het is duur maar was voor mij even waardevol en krachtig als 2 jaar psycho-therapie of als een bevalling. In België zijn we met 4 vrouwen een cirkel gestart om in hun lijn samen te werken, te delen, te steunen, te vieren,… Ik vraag hen of onze cirkel ook iets kan doen en anders doe ik zeker mee op 2 juli met dezelfde affirmaties die ik op 8/3 lanceerde. Hieronder herhaal ik mijn oproep ook aan jullie:
  Lieve zusters,
  Er zijn veel soorten heling nodig: heling voor de Aarde, heling voor het Innerlijke Kind, heling voor het Vrouwelijke, heling voor…
  Wie mij kent, weet misschien al dat mijn missie in deze wereld is om echte vrouwelijkheid terug meer in de wereld te brengen. Er valt heel wat te helen voor vrouwen. En ik voel mij geroepen. Regelmatig brand ik een kaarsje en hou een ogenblik van stilte bij een oude boomwortel in de tuin, waar ik een altaartje van gemaakt heb. Ik ben niet voor niets geboren op 8 maart, de internationale dag van de vrouw.
  Maar ik kan dit niet alleen. Waar ik voor bid, is te veel.
  Op 8 maart lanceerde ik dan ook een oproep aan zoveel mogelijk vrouwen om de zeven onderstaande affirmaties het universum in te sturen. Wie gelovig is, mag het ‘bidden’ noemen en de zinnen omvormen. Wie mediteert, mag deze vragen opnemen in hun ruimte van stilte.
  Ikzelf herhaal iedere zin zeven maal. Je kan hetzelfde doen gedurende zeven dagen, of zeven weken, of je hele leven lang.
  Ik weet dat andere vrouwen zullen meedoen. Zo voel ik mij omringd door vrouwen, wat mijn kracht vergroot.
  Voel je dat je niet kan meedoen, weet dan dat andere vrouwen voor jou bidden.
  Dank u! Amen! Oha!

  1. Vrouwen die gevangen zitten in een mannelijk harnas, kijken naar binnen.
  2. Vrouwen durven hun pijn en kracht in de ogen kijken.
  3. Vrouwen respecteren en verzorgen zichzelf.
  4. Alle meisjes en vrouwen die lijden, lichamelijk of seksueel misbruikt worden, behouden hun levensvlam.
  5. Alle meisjes en vrouwen die geleden hebben, lichamelijk of seksueel misbruikt werden, vinden heling.
  6. De gekwelde ziel van alle meisjes en vrouwen die ooit gestorven zijn omwille van emotioneel, lichamelijk of seksueel geweld, vinden rust.
  7. De gekwelde ziel van alle meisjes en vrouwen die ooit gestorven zijn omwille van hun vrouw-zijn, vinden rust.

  met liefde,
  Benedicte

 5. 2 juli een vrouwenzweethutceremonie in op ‘t Spieker in Vorden (Gelderland).

  “Geborgen in de schoot van moeder Aarde, vertragen we deze dag ons tempo om in harmonie met het ritme van moeder Aarde dieper in kontakt met onszelf te komen. Herinneren en eren van je unieke vrouw-zijn, in verbinding met andere vrouwen in de hut. We zullen bidden, vragen om heling, zingen, stil zijn, de vreugde beleven van ons vrouw zijn.
  Voor informatie en aanmelding kun je mailen of bellen met Truus Oosterhuis, tel. 0573-750239 of e-mail: vier-winden@tele2.nl

 6. 4e Grootmoederbijeenkomst in Nederland

  van 23 – 25 september 2011
  in Conferentieoord de Poort in Groesbeek

  Een Oproep Tot Kracht

  Van 23 t/m 25 september zal Sharon McErlane, schrijfster van de boeken ‘De Grootmoeders Spreken’ en ‘Een Oproep van de Grootmoeders’ in Nederland zijn om met ons een weekend te vieren in het teken van de Grootmoeders.

  We zullen dit doen door middel van meditaties met o.a. het Net van Licht, door zang, dans, groepswerk, de bekrachtiging speciaal voor onze voorouders, de bekrachtiging voor vrouwen en de mantel der behaaglijkheid voor mannen. Ook zullen wij een extra verdieping van de boodschap van de Grootmoeders ontvangen.

  Sharon komt speciaal voor dit weekend uit Amerika naar Nederland.

  Benut deze kans om voor jezelf en voor de gehele wereld bij te dragen aan het herstellen van de uit evenwicht geraakte vrouwelijke yin-energie en mannelijke yang-energie op onze planeet Aarde en deze weer in balans te brengen.

  De voertaal zal zoveel mogelijk in het Nederlands zijn. Indien nodig zal voor vertaling vanuit en naar het Engels worden gezorgd.
  Aanvang vrijdag 23 september 19.00 uur t/m zondag 25 september ± 16.00 uur.
  Aanmelding en verblijfsinformatie via http://www.depoort.org De genoemde accommodatietarieven zijn inclusief workshop.
  Tel. 024 39 712 04 voor Nederland; voor het buitenland 03124 39 712 04.

  Iedereen die belangstelling heeft voor het werken met de Grootmoeders is van harte uitgenodigd om aan het weekend deel te nemen.

  Deze uitnodiging is een initiatief van de gezamenlijke Grootmoedergroepen in Nederland en België.

  Contactpersonen:
  Hennya: hennya@degrootmoedersspreken.nl
  Ireen: ireen@degrootmoedersspreken.nl
  Catharina: catharina@degrootmoedersspreken.nl

 7. http://www.degrootmoedersspreken.nl
  Dit is de site waarin wij de VROUWELIJKE YIN krachten in mannen en vrouwen laten vullen…Maandelijks hebben wij een ‘cirkel’ . We werken met het net van licht.
  De volgende avond is donderdagavond 19 mei, om 19.30 uur beginnen we in de kapel van het Nazareth Klooster in Gemert, Binderseind 34a. De entree is naar draagkracht, minimaal 5 euro per persoon. Er is koffie, thee, koek, iets lekkers. Tijdens deze avond wordt er een bekrachtiging gedaan, tevens is de energie van de Volle Maan er dus ook daar gaan we mee aan het werk.

  Wij roepen mannen en vrouwen op om onze cirkel van licht meer en meer op deze aarde neer te zetten.

  Voel jezelf welkom, Marcel en Ireen

 8. waar vind ik de lokaties in Nederland?

  • saramika says:

   ga naar de pagina ‘ceremonies’ en scroll naar beneden tot ‘the Netherlands’. daar vind je alle gegevens van de vrouwen die iets organiseren. met hen kan je dan contact opnemen.

 9. Beste vrouwen,

  bedankt voor jullie geweldig initiatief en inzet.
  Ik voel me geroepen en zal zelf ook een circel organiseren.
  Zodra ik er meer over weet, zal ik het jullie laten weten.
  Ik heb er nog een vraag over: als ik het goed heb is in de nacht van 1 op 2 juli volle man. Zou het net zo prima zijn om iets te organiseren voor vrijdagavond/nacht? Of is echt 2 juli DE dag? En maakt het nog uit of overdag of ‘s avonds?

  Maar…. dit is eigenlijk niet waarvoor ik jullie schrijf.
  Wat ik op mijn hart heb, is vele malen groter.
  Komt ‘ie…hou je vast…:-) :
  Gisterochtend zag ik het YouTube-filmpje “Dear woman”, gemaakt door o.m. Gay Hendricks, waarin mannen ‘buigen’ voor vrouwen/het vrouwelijke. Ik was diep geraakt en ontroerd. Mocht je hem nog niet gezien hebben, hier is de link:

  En ineens was er dit visioen:
  Hoe zou het zijn als er op 2 juli wereldwijd niet alleen vrouwencircels waren, maar ook mannencircels? Mannencircels, die de intentie hebben om onze intentie te ondersteunden? Die zich energetisch verbinden met de vrouwencircels en het vrouwelijke en moeder aarde willen eren??
  Ik kan zo zeer de intens helende kracht voelen die daarvan uit zou gaan!
  Ik wordt heel erg blij bij deze gedachte. Hoe is dat voor jullie?
  Ik ken wat mannen, die mannenwerk doen en misschien wel iets zouden zien in mijn visioen, en ik stond al op het punt om hen te mailen. Maar ik wilde toch graag eerst contact met jullie maken hierover.
  Mijn droom zou zijn om een stukje te schrijven, gericht aan mannen, waarin we ze uitnodigen om ons te ondersteunen in onze intenies op 2 juli in mannencircels en om dit stukje via ons vrouwennetwerk te verspreiden in de hoop dat er mannen zijn die zich geroepen voelen en onze uitnodiging aannemen en dat er hopelijk mannencircels over de hele wereld gaan plaatsvinden.

  Graag hoor ik van jullie!!

  Een lieve groet,
  Kirsten
  06-45528252

 10. Ariën Hoogendijk says:

  Klinkt erg goed, maar waar staat jullie blog hierover, zodat ik meer informatie kan lezen?
  Wil al een tijdje iets opzetten, maar komt er maar steeds niet van, vindt dit wel erg mooi!

  groetjes,
  Ariën

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s